- اگر فرشی ماشینی شما پارگی دارد و میخواهید آن را ترمیم کنید، میتوانید لبه ی آن ها را از زیر و با یک نخ همرنگ با زمینه فرش به یکدیگر بدوزید. برای انجام اینکار به یک سوزن بزرگ فرش بافی نیاز دارید.
- ترمیم فرش ماشینی در صورتی که پارگی جزئی باشد کار سختی نیست چون پس از پیوند خوردن ۲ تکه به هم، پرزهای فرش، مانع دیده شدن قسمت وصله خورده خواهند شد.
بازسازی فرش پوسیده شده
- اگر فرش شما دچار پوسیدگی شده است، بهتر است که هر چه زودتر برای بهبود کیفیت آن اقدام کنید، چرا که در غیر این صورت، این پوسیدگی به تار و پود فرش شما نفوذ میکند و باعث پیش روی میزان پوسیدگی میشود.
- درضمن فراموش نکنید که قبل از رفو، حتما باید فرش شسته شود تا رنگ های اصلی آن با رنگ هایی که قرار است به کار برود، متفاوت نباشد.
- حالا باید به دنبال نخهای مشابه با رنگِ طرحهای قسمت پوسیده بگردید. بعد از تهیه نخ و سوزن مناسب میتوانید قسمتهای خالی شده را با نخ جدید پر کنید.
- برای این کار باید سوزن را از گرههای موجود در کف فرش عبور دهید و نخ را بیرون بکشید.
- سپس با قیچی بلندی نخ را با بلندی پرزهای اصلی فرش هماهنگ کرده و کوتاه کنید. سعی کنید سطح صاف و یکدستی ایجاد نمایید.
- البته این تکنیک زمانی جواب میدهد که پوسیدگی و از بین رفتگی تارهای فرش جزئی و مختصر باشند.
رفوی فرش سوخته
- اگر سوختگی فرش جزئی و سطحی باشد و فقط موجب ایجاد تیرگی روی فرش شده باشد، بهترین راه این است که با یک تیغ تیز، سوختگیهای سیاه شده را از روی فرش جدا کنید.
- این کار را به آرامی و با دقت انجام دهید تا پرزهای آن ناحیه زیاد کوتاه نشوند.
- اما اگر سوختگی عمیق باشد حتما باید فرش را به محل مناسبی برای رفوگری بسپارید.
ترمیم فرش توسط متخصصان
اگر فرش شما دچار آسیب شده باشد، نیاز به نگرانی نیست. چون افراد متخصص میتوانند فرش شما را به حالت اصلی و اولیه بازگردانند. نوع آسیب دیدگی یا میزان گستردگی آن مهم نیست. حتی در صورت آسیب دیدگی بسیار زیاد، هنوز هم توصیه میشود قبل از بیرون انداختن فرش، با یک متخصص در این زمینه صحبت کنید. ابتدا راههای پیشنهادی، هزینه تعمیر و درصد احتمال ترمیم آن به صورتی که اصلا مشخص نشود را بررسی نمایید. سپس در صورتی که رفوی فرش برایتان به صرفه و اقتصادی بود، به جای خرید یک فرش جدید آن را امتحان کنید.